ca

Nou revés en el tractament de la malaltia d’Alzheimer.

 

Una molècula considerada prometedora contra la malaltia d’Alzheimer no va mostrar l’eficàcia esperada en una sèrie d’assajos clínics els resultats dels quals es van publicar aquest passat dimarts dia 9 de gener al Journal of the American Medical Association (JAMA).

Estudis anteriors havien permès pensar que la idalopirdina, del grup farmacèutic danès Lundbeck, podia millorar les capacitats cognitives en persones amb malaltia d’Alzheimer tractades prèviament amb fàrmacs existents per minimitzar els símptomes, sense aturar el desenvolupament d’aquesta degeneració neurològica incurable.

Un equip internacional d’investigadors va realitzar tres assajos clínics en 34 països amb 2,525 participants d’almenys 50 anys d’edat en una fase moderada de la malaltia d’Alzheimer. Entre 62% i 65% dels participants eren dones.

Els assajos, cadascun amb una durada de 24 setmanes, es van realitzar entre octubre de 2013 i gener de 2017.

Els participants van ser seleccionats a l’atzar per prendre una determinada dosi de idalopirdina o bé un placebo amb un altre tractament existent contra l’alzheimer.

“Els resultats van ser decebedors perquè aquesta nova molècula no va fer res per millorar la cognició dels participants o per contenir el seu declivi cognitiu independentment de la dosi”, escriuen els autors.

“Aquests resultats mostren que la idalopirdina no s’ha d’utilitzar per al tractament de la malaltia d’Alzheimer”, conclou l’equip de científics, que inclou a Alireza Atri, del centre mèdic Califòrnia Pacific a San Francisco.

Segons l’Organització Mundial de la Salut, més de 36 milions de persones a tot el món pateixen demència, dels quals la majoria pateix la malaltia d’Alzheimer.

S’espera que aquest nombre es dupliqui per 2030 i es tripliqui per al 2050, arribant a 115.400.000, si no es descobreix un tractament efectiu en els propers anys

 

Font: laverdadnoticias.com