ca

Nous contra l’ Alzheimer.

 

Una dieta enriquida amb nous podria retardar l’aparició de l’Alzheimer i alentir la seva evolució segons un nou estudi publicat al Journal of Alzheimer ‘s Disease. La inclusió d’aquest fruit sec en la dieta va millorar de forma significativa les habilitats d’aprenentatge, la memòria i el desenvolupament motriu, i reduir l’ansietat en ratolins. Els resultats suggereixen que l’alt contingut en antioxidants de la nou podria protegir el cervell de la degeneració que pateixen els malalts d’Alzheimer.

Aquest estudi, realitzat per l’Institut per a la Investigació Bàsica en Discapacitats del Desenvolupament de Nova York i publicat al Journal of Alzheimer ‘s Disease indica que una dieta enriquida amb nous podria tenir un efecte beneficiós en la reducció del risc de desenvolupar Alzheimer, retardant la seva aparició o alentint la progressió de la malaltia.

La investigació, encapçalada per la Doctora Abha Chauhan, directora del Laboratori de Desenvolupament Neurocientífic, va estudiar els efectes que tenia un règim complementa amb nous en rosegadors modificats genèticament per experimentar diversos dels símptomes degeneratius que afecten la funció cognitiva i que presenten els malalts de Alzheimer. Els animals van ser alimentats amb l’equivalent a 30 i 45 grams de nous diaris en humans i els resultats van mostrar millores significatives en el seu aprenentatge, la memòria, el desenvolupament motor i la reducció de l’ansietat.

“Els resultats són molt prometedors i assenten les bases d’un futur estudi en humans sobre la relació del consum de nous i l’Alzheimer”, va destacar la doctora Chauhan. “El nostre estudi s’afegeix al creixent nombre d’investigacions que demostra l’efecte protector de les nous en la funció cognitiva”, afegeix.

El 2011, l’equip de la doctora Chauhan també va realitzar un estudi que suggeria que l’extracte de nous (el fruit sec excepte la seva fibra) tenia efectes protectors contra l’estrès oxidatiu i la mort cel·lular causada per la beta proteïna amiloide (Aß), el component principal dels dipòsits amiloideos i plaques senils de les persones malaltes d’Alzheimer.

En aquesta ocasió, l’equip responsable de l’estudi suggereix que l’alt contingut d’antioxidants de les nous va poder contribuir a la protecció del cervell del ratolí de la degeneració vinculada a l’Alzheimer. En la varietat està el gust, a la nou al benefici

Segons la Fundació Alzheimer Espanya, prop de 650.000 persones estan afectades a Espanya d’Alzheimer i es manifesten més de 100.000 nous malalts a l’any. Si s’estima el nombre mitjà de membres d’una família a quatre, són més de dos milions les persones que veuen la seva vida trastornada per la malaltia.

Considerada com la causa d’invalidesa, dependència i mortalitat més freqüent en la gent gran, afecta el 5-7% de les persones de més de seixanta-cinc anys. I, tenint en compte l’envelliment de la població i el futur increment de persones majors de 80 anys, es preveu que el nombre de malalts es dupliqui en 2020 i tripliqui el 2050.

El títol de l’estudi publicat al Journal of Alzheimer ‘s Disease: és “Dietary Supplementation of Walnuts Improves Memory dèficits and Learning Skills in Transgenic Mouse Model of Alzheimer’ s Disease” i va ser dirigit per la Dra. Abha Chauhan, directora del Laboratori de Desenvolupament Neurocientífic de l’Institut per a la Investigació Bàsica en Discapacitats del Desenvolupament de Nova York.