ca

Oryzon comença a testar en pacients seu fàrmac per l’Alzheimer.

 

Oryzon Genomics, companyia biofarmacèutica que treballa en el desenvolupament de teràpies per a malalties greus, ha començat a testar en pacients seu fàrmac per l’Alzheimer.

La setmana passada, els tres primers pacients van ser inclosos en dos hospitals de Barcelona per dur a terme aquest assaig clínic de Fase IIa que provarà la molècula ORY-2001, segons un comunicat d’Oryzon.

Un total de 90 pacients participaran en l’estudi, que es desenvolupa en diversos hospitals espanyols, i s’analitzaran a més les dimensions que es manifesten en els pacients amb aquesta malaltia, no només l’evolució de la memòria, sinó també les alteracions en el comportament.

L’assaig, aprovat el passat 4 d’abril per l’Agència Espanyola del Medicament, tindrà una durada de 26 setmanes en què s’avaluarà la tolerància i la seguretat de la molècula ORY-2001 en pacients amb aquesta malaltia en estat lleu i moderat.

L’empresa també preveu dur a terme assajos d’aquest tipus en hospitals britànics i francesos, i vol testar aquest fàrmac en els pròxims mesos als Estats Units.

Oryzon és una empresa fundada l’any 2000 a Barcelona que té com a estratègia desenvolupar compostos pioners, basats en l’epigenètica, fins a completar els seus estudis clínics de Fase IIa, per decidir després si continua amb el desenvolupament o atorga llicències per a les últimes fases de desenvolupament i comercialització.

 

 

Font: EFE  www.lavanguardia.com