ca

Proven amb èxit al Japó un nou mètode per detectar abans l’Alzheimer.

 

Tòquio (EFE) .- Científics japonesos han confirmat l’eficàcia d’un nou mètode d’anàlisi capaç de detectar la malaltia d’Alzheimer en les seves primeres etapes, sense necessitat de recórrer als procediments dolorosos actuals.

El projecte ha estat portat a terme conjuntament per experts del Centre Japonès de Geriàtrics i Gerontologia i un equip de científics de l’empresa nipona Shimadzu, liderats pel Premi Nobel de Química en 2002 Koichi Tanaka, publica avui la cadena pública nipona HNK.

Emprant la tecnologia que l’equip de Tanaka va desenvolupar el 2013 per detectar a la sang l’acumulació de proteïnes beta-amiloide, una de les probables causes de l’Alzheimer, tots dos equips van dur a terme anàlisis de sang en més de 60 subjectes d’edat avançada.

Els investigadors van corroborar els estudis que apunten que els pacients d’aquesta patologia acumulen aquesta substància en el cervell més de 10 anys abans de desenvolupar símptomes i, a més, van observar que aquells que presentaven aquesta substància també van experimentar una augment en la quantitat del pèptid APP669-711 en la seva sang.

L’ús pràctic d’aquest test permetria detectar l’Alzheimer durant un control mèdic rutinari abans que la malaltia es desenvolupi, i sense necessitat de recórrer a les proves actuals de Tomografia per emissió de positrons, PET, i extracció de líquid cefaloraquidi, dos procediments complexos i dolorosos.

Tanaka, nascut a Toyama el 1959, va rebre el Nobel de Química 2002, juntament amb el nord-americà John Fenn i el suís Kurt Wüthrich, pels seus treballs sobre les macromolècules biològiques.

 

 

Llegir més: http://www.lavanguardia.com/