ca

Recollida de signatures per a una estratègia nacional i europea sobre l’Alzheimer.

 

Alzheimer Europa  és una organització, sense ànim de lucre, que té com a objectiu millorar l’atenció i el tractament de les persones amb demència a través de la col·laboració entre les associacions que en formen part, AFA Baix -a través de CEAFA (Confederació Espanyola d’Associacions de Familiars de persones amb Alzheimer i altres demències) – entre elles.

Durant l’Assemblea General d’aquest organisme celebrada el passat 20 d’octubre, es va aprovar, per unanimitat dels seus 26 membres, l’anomenada Declaració de Glasgow. En aquesta declaració es demana la creació d’una Estratègia Europea sobre la Demència, així com una estratègia nacional en els diversos països europeus. Els signants de la Declaració de Glasgow fan una crida als líders mundials perquè reconeguin la demència com una prioritat de salut pública i per desenvolupar un pla d’acció mundial sobre la demència. Per la seva banda les associacions i organitzacions que formen Alzheimer Europa es comprometen a la promoció dels drets, la dignitat i l’autonomia de les persones amb demència. AE recorda que aquests drets són universals i estan garantits en el Conveni Europeu de Drets Humans, la Declaració Universal dels Drets Humans, els Pactes Internacionals de Drets Culturals Drets Polítics Econòmics, Socials i Civils i la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat .

En aquest context, el 19 de febrer AE va començar una recollida de signatures de suport a aquesta iniciativa, a la qual us animem a sumar-vos a través del següent link:  http://alzheimer-europe.org/petition/sign/17969/es

Moltes gràcies!