ca

Regular el coure en el cervell per mitigar els efectes de la malaltia d’Alzheimer

 

La malaltia d’Alzheimer es caracteritza per la presència de plaques amiloides al cervell de l’pacient. Una placa amiloide és un agregat extracel·lular de fragments de proteïnes. Aquestes plaques són presents en diverses malalties neurodegeneratives.

Les plaques amiloides segresten coure, i contenen aproximadament cinc vegades més coure que un cervell sa.

Un equip integrat, entre d’altres, per Anne Robert, de el Centre Nacional francès d’Investigació Científica (CNRS), i Jie Zhao, de la Universitat de Shenzhen a la Xina, va desenvolupar i va provar recentment una substància que regula la circulació de l’coure al cervell. Aquest compost patentat extreu el coure atrapat en les plaques amiloides i el reintrodueix al circuit enzimàtic normal de el cervell (que necessita el coure per funcionar).

Administrat per via oral a ratolins amb una malaltia anàloga a l’Mal d’Alzheimer, aquesta substància reprimeix la pèrdua de memòria en aquests ratolins.

Concretament, els autors de l’estudi van obtenir resultats positius per a tres tipus de models de malaltia d’Alzheimer en ratolí: un amb ratolins transgènics, i dos amb ratolins no transgènics. Aquests dos models no transgènics són els més propers a la realitat de la malaltia d’Alzheimer, que a la gran majoria dels casos no és d’origen genètic.

Els resultats de el nou estudi obren una nova via terapèutica que podria resultar eficaç en les primeres etapes de la malaltia d’Alzheimer en els éssers humans.

L’equip de Robert i Zhao està buscant un soci en la indústria farmacèutica per desenvolupar assajos preclínics d’aquest candidat a fàrmac.

L’estudi, titulat “TDMQ20, a Specific Copper Chelator, Reduïxes Memory impairments in Alzheimer ‘s Disease Mouse Models”, s’ha publicat a la revista acadèmica ACS Chemical Neuroscience. (Font: NCYT de Amazings)

 

https://noticiasdelaciencia.com/art/40760/regular-el-cobre-en-el-cerebro-para-mitigar-los-efectos-de-la-enfermedad-de-alzheimer