ca

Segueixen les adhesions a la campanya d’ Ajuntaments Solidaris amb l’Alzhèimer.

Tot i que és innegable que les persones afectades per la malaltia d’Alzheimer o altres tipus de demències gaudeixen en l’actualitat -gràcies, en bona part, a Associacions com la nostra- d’unes condicions d’atenció molt millors que fa tot just vint o vint anys, la veritat és que la dimensió tant de la malaltia com dels seus efectes o conseqüències exigeix ​​posar sobre de la taula un plantejament integrador que hauria de venir establert en el marc d’una política d’Estat d’Alzheimer, tal com ho han fet ja altres països del nostre entorn més proper. 

CEAFA (Confederació Espanyola d’Associacions de Familiars de persones amb Alzheimer i altres Demències), reivindica una política d’estat des de fa molts anys, i creu que aquest és el moment d’afrontar i de donar resposta a les persones afectades per la malaltia d’Alzheimer i altres tipus de demències. I és per això que des d’aquesta confederació hem emprès nombroses campanyes d’informació i sensibilització entorn a l’Alzheimer. Una de les campanyes, iniciada el 2011, en la que en aquests moments estem treballant és la sol·licitud als ajuntaments i a les entitats, tant públiques com privades, perquè es declarin solidaris amb l’Alzheimer.  

I que vol dir ser solidari amb l’Alzheimer? Contribuir a expandir el missatge de la necessitat d’una política d’Estat sobre l’Alzheimer, informar als seus ciutadans sobre la malaltia i les seves conseqüències, promoure les accions relacionades amb les seves associacions més properes, facilitar la difusió d’aquest missatge i conscienciar la societat sobre la necessitat d’aconseguir una política d’Estat sobre l’Alzheimer. 

A dia d’avui ja són centenars els ajuntaments d’arreu d’España que van seguir al de Singuensa en l’aprobació consistorial d’una declaració solidaria amb l’Alzheimer. A la nostra comarca ja en són nou: Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Torrelles de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí i Martorell. En breu s’hi afegiran els municipis de Sant Vicenç dels Horts i el de Castelldefels, i esperem que puguem acabar rebent el suport de tots els consistoris de la nostra comarca. Poden veure la resta de poblacions solidàries amb l’Alzheimer a l’enllaç que s’adjunta al peu de la notícia, on també hi podeu trobar el pdf del document genèric d’adhesió als municipis solidaris amb l’Alzheimer.