ca

Sense notícies del pla estatal sobre alzhèimer i altres demències.

 

El Grup Parlamentari Units Podem ha presentat aquest dimarts al Congrés dels Diputats una bateria de preguntes en les que qüestiona al Govern pel pla nacional específic sobre l’Alzheimer, una iniciativa per la qual es va aprovar la creació d’una taula de treball a través d’una Proposició No de Llei (PNL) presentada per la pròpia formació estatge.

Aquest document especificava que, un cop ratificat per la Comissió de Sanitat, s’obria un termini màxim de convocatòria de tres mesos per a la constitució de l’esmentada taula de treball. Tot i això, “ha passat ja més d’un any d’aquell acord i no ha estat convocada”, explica Podem, “ni existeix en l’esborrany dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) una partida concreta per realitzar una política d’Estat sobre Alzheimer i altres demències “, continuen.

Per això, han preguntat a l’Executiu si té intenció de convocar la taula de treball acordada en la Comissió de Sanitat per impulsar una política d’Estat sobre Alzheimer i altres demències. Així mateix, la formació estatge també qüestiona al Govern sobre com té previst fomentar la investigació social i sanitària en Alzheimer i altres demències.

 

Pablo Rodríguez

Font: www.redaccionmedica.com