ca

Sensors connectats a Internet allargaran l’estada a casa dels malalts d’alzhèimer.

 

Una nova tecnologia, que consisteix en sensors connectats a Internet, permetrà allargar l’estada a casa a les persones amb dependència, en particular a malalts d’Alzheimer, gràcies al fet que permeten monitoritzar l’entorn, facilitant així l’autonomia i la gestió dels recursos.

La nova tecnologia, anomenada solució eKauri® i desenvolupada pel centre Eurecat, s’ha presentat a la Jornada d’Innovació Social, organitzada juntament amb Alzheimer Catalunya Fundació i el Centre de Vida Independent, que han compartit experiències d’acompanyament mitjançant seguiment remot i personalitzat de usuaris amb dependència, segons un comunicat.

El director de la Unitat d’eHealth de Eurecat, Felip Miralles, ha assenyalat que en els pròxims anys “tecnologies com la sensòrica i altres com la robòtica i la intel·ligència artificial permetran arribar a més usuaris amb un cost menor i faran que les persones amb dependència rebin una atenció personalitzada aquí on la necessitin “.

Des de les entitats han remarcat que l’ús d’aquestes noves tecnologies “incideixen en la qualitat de vida” de les persones amb dependència, perquè “ajuden a interpretar les necessitats que té” i permeten redefinir els objectius de la intervenció, per exemple en relació al descans nocturn oa la medicació.

Eurecat, el principal centre tecnològic de Catalunya, està distribuint la solució eKauri® des 2016 a projectes pilot i des 2018 com a producte validat entre centres residencials, cuidadors professionals i entitats del tercer sector que treballen amb persones amb algun grau de dependència i que viuen soles . EFE