ca
Notícies, Sense categoria

Set hàbits que us ajudaran a reduir el risc de tenir Alzheimer

Portar una dieta balancejada combinada amb exercici t’ajuden a reduir el risc de patir o desenvolupar aquesta condició.

Bons hàbits són els que ens porten pel camí d’una vida més saludable, però a més, hi ha estudis recents que mostren que portar una dieta balancejada combinada amb exercici t’ajuden a reduir el risc de patir o desenvolupar Alzheimer.

Menjar millor, perdre pes, no consumir tabac, reduir el consum de sucre, tenir una rutina d’exercici, controlar el colesterol, mantenir una pressió arterial saludable són els set hàbits que et podrien ajudar a evitar el trastorn de pèrdua de memòria.

Investigacions a la població
D’acord amb una investigació publicada a Neurology, la revista mèdica de l’Acadèmia Nord-americana de Neurologia té els anteriors hàbits com els Life’s Simple 7 per a la prevenció d’Alzheimer, però no podien confirmar si això també aplicava per a persones que genèticament poguessin estar predisposades a la malaltia.

Afortunadament, un estudi de la Universitat de Mississippi, arribat a la conclusió que malgrat el risc genètic d’algunes persones a viure amb aquesta condició, es pot evitar patir demència si es porta el mateix estil de vida saludable al costat dels 7 hàbits recomanats .

A l’estudi realitzat es van poder registrar 8823 persones de procedència europea i 2738 d’ascendència africana; a aquesta selecció se’ls va emportar un registre durant 30 anys, començant el seguiment en una mitjana de 54 anys a l’inici de l’estudi.

Se’n van comparar els seguiments donant com a resultat una puntació saludable mitjana de 8.3 per a la població europea i 6.6 per a la població africana, sent mesurats de 0 a 14, on 0 és la puntuació menys saludable i 14 una puntuació més saludable.

El risc genètic va ser un dels factors indispensables a mesurar; l’estudi de puntuacions de risc en estadístiques del genoma humà associat a l’Alzheimer van ser calculats i utilitzats per identificar el risc genètic a patir demència.

Entre els d’ascendència europea, comparativa a la categoria baixa de la puntuació sobre l’estil de vida; les categories intermèdia i alta es van relacionar amb un 30% i un 43% menys de patir demència. Mentre que a les persones d’ascendència africana, les mateixes categories es van associar amb un 6% i un 17% menys de risc a patir demència, respectivament.

El resultat final de l’estudi va mostrar un total de 1603 persones de procedència europea que van desenvolupar Alzheimer, així com 631 de procedència africana que van adquirir la mateixa malaltia.

 

Siete hábitos que te ayudarán a reducir el riesgo de tener Alzheimer | MVS Noticias