ca

Trobada musical de Nadal amb la Residència Penedès.

 

El 18 de desembre del 2014, gràcies a la fabulosa idea del Musicoterapeuta del Centre, Marc Coromines, vam gaudir de la companyia dels usuaris de la Residència Penedès. La finalitat era realitzar una activitat per fomentar les relacions comunitàries entre els nostres veïns de la residencia i aprofitar el Nadal per portar a terme aquesta sessió de musicoteràpia.

Ens vam reunir amb la directora Carmen Trilla de la residencia, a la qual també va entusiasmar l’idea de compartir una estona amb nosaltres. 

Així doncs, el dia 18 a la tarda vam marxar un grup reduït d’usuaris a viure per primer cop aquesta experiència. Vam arribar i ja ens esperaven tots amb els braços oberts. Ens vam presentar en seguida entre els usuaris i es va establir una molt bona connexió. 

Entre el Marc Coromines, dinamitzador de l’activitat, i l’ajut de tots els professionals va ser possible realitzar una activitat compartida en què tots els assistents van formar part de tot un seguit de dinàmiques rítmiques, melòdiques i harmòniques, per la qual cosa podem parlar d’una integració musical completa. L’intercanvi va ser molt positiu, ja que tant els usuaris d’Aloïs com els de Penedès, van entrar en comunicació d’una forma molt ràpida. La cohesió entre els assistents, vinguessin d’un lloc o un altre, es va incrementar en el moment que vam desenvolupar un repertori musical que era compartit per tots. Va ser possible treballar la inclusió a través de la distribució de rols dins del grup. Els assistents van col•laborar amb instruments que van poder escollir, amb els quals va ser possible generar una bona sincronia comuna. Aquests instruments varen reforçar aspectes d’identitat individual i d’expressió creativa dins d’un grup, per la qual cosa podem parlar d’acceptació i reconeixement de l’altre.

Una vegada finalitzada l’activitat vam fer un berenar tots plegats on ens vam desitjar una molt bona entrada d’any, esperant retrobar-nos aviat, ja que tots els assistents vam gaudir molt i l’experiència va ser realment positiva.

 

Marc Coromines e Isabel Macanaz (Coordinadora del Centre Aloïs)