ca

Troben correlació entre l’herpes i l’alzhèimer.

 

En una investigació que investigava com aconseguir medicaments més eficients per combatre l’Alzheimer, científics de l’Institute for Next Generation Healthcare de la Facultat de Medicina de Mount Sinai, dirigits per Joel Dudley, van descobrir nivells fins a dues vegades superiors de dues soques del virus de l’herpes en cervells de persones que van patir Alzheimer.

Segons informa la BBC, l’equip va estudiar quatre regions cerebrals en més de 600 mostres post mortem per identificar quins gens estaven presents en el cervell, i com s’associaven amb l’inici i la progressió de la malaltia.

En els cervells de pacients amb Alzheimer van trobar els ceps HV6 i HHV7 del virus, que es transmeten principalment per la saliva. I a través d’anàlisis computacionals van descobrir que hi ha una complexa xarxa d’associacions entre virus específics i diferents aspectes de la biologia de l’Alzheimer, i també que molts gens humans implicats en l’Alzheimer s’activen o es suprimeixen en resposta a la presència de gens virals. 

 

Relació directa

“És difícil dir si és una causa, però podem inferir que l’activitat del virus sembla estar directament relacionada amb l’activitat d’altres gens i amb vies que juguen un paper en l’Alzheimer”, va assegurar Dudley.

“És possible que els gens de risc de l’Alzheimer i la presència de virus condueixin de manera col·laborativa als símptomes de la malaltia”, va explicar Sam Gandy, coautor de l’estudi.

L’equip va comparar els seus resultats amb els obtinguts de 800 mostres recollides per la Clínica Mayo i pel Centre de Malaltia de Rush Alzheimer, i va detectar un augment persistent de l’abundància dels ceps com a patró comú.

 

 

Font: www.lagaceta.com