ca

Un 80% dels pacients amb Alzheimer són cuidats a casa.

 

Vuit de cada deu persones amb Alzheimer són cuidades a casa durant les primeres fases la malaltia, segons l’estudi ‘Barreres físiques i Alzheimer’, encara que només el 20 per cent d’aquests espais estan completament adaptats.

S’estima que el 21 per cent d’aquests cuidadors supera els 70 anys i són jubilats que tenen cura del seu cònjuge, segons el document, elaborat per Sanitas i la Confederació Espanyola d’Alzheimer (CEAFA). A causa de la importància de la figura dels cuidadors ia l’alta prevalença d’aquesta malaltia, que afecta a Espanya a una de cada quatre famílies, Sanitas ha organitzat la ‘VI Trobada per a familiars de persones amb Alzheimer’, que ha congregat més de 150 assistents a Madrid.

Durant la reunió, diversos experts s’han centrat en aportar informació actualitzada sobre el diagnòstic de la malaltia i en compartir amb els cuidadors consells i bones pràctiques per a l’atenció d’aquestes persones.

“La malaltia d’Alzheimer la pateix el pacient, la pateix el seu entorn, repta diàriament a la comunitat mèdica i s’ha convertit en l’entitat patològica a la qual l’Administració i la societat adverteixen com la més necessitada de recursos per al present i l’immediat futur en els països industrialitzats. la malaltia d’Alzheimer constituirà, en breu, la partida econòmica fonamental de qualsevol Ministeri de Sanitat “, ha assenyalat el cap del servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Sanitas la Zarzuela, Ventura Anciones Rodríguez.

La cap del servei de Neurologia de la Unitat de Deteriorament Cognitiu de l’Hospital Universitari Sanitas La Moraleja, Cristina Fernández i la membre del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Sanitas La Zarzuela, Carmen Terrón, han parlat durant l’esdeveniment sobre la creixent rellevància dels biomarcadors en el diagnòstic de la malaltia.

Per la seva banda, el metge del Servei de Neurologia de l’Hospital Verge del Mar, Oriol Casals, ha destacat que “els descobriments en el camp de la genètica i els avenços tecnològics estan aportant nous abordatges en el camp de les demències, tant en el procés diagnòstic com en la compressió de la patologia “.

L’últim a intervenir ha estat el director d’Innovació Mèdica de Sanitas Majors, Pedro Cano, que ha posat en relleu la importància de treballar junts per millorar la qualitat de vida de les persones amb Alzheimer.

 

Font: http://www.heraldo.es // traducció al català: X. R.