ca

(Un altre) Gobierno acaba la seva legislatura sense el repte d’aprovar el Plan Nacional de Alzheimer

 

Una de les assignatures pendents d’aquest Govern és el Pla Nacional d’Alzheimer. Una iniciativa que resta pendent, encara que molt desenvolupada, per a la propera legislatura.

La ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, ha informat els consellers i conselleres de les comunitats autònomes en matèria de Serveis Socials sobre el Pla Nacional d’Alzheimer 2019-2023 la redacció s’està finalitzant i que recull objectius i mesures transversals per millorar el diagnòstic de la malaltia, l’atenció a les persones afectades i als familiars que en tenen cura.

El desenvolupament d’aquest pla implica sensibilitzar i conscienciar la societat; prevenir la seva aparició, millorar el seu diagnòstic i el tractament; enfortir el sistema d’atenció a la persona malalta i a qui en té cura i apostar per la recerca, la innovació i el coneixement.

El Pla Nacional d’Alzheimer pretén reduir l’impacte de la malaltia, afavorir el manteniment de la persona amb Alzheimer en el seu entorn natural, posar en marxa respostes socials i sanitàries adequades i millorar el coneixement relatiu a la dimensió i les necessitats de les persones amb Alzheimer i les seves famílies. En aquesta línia, la detecció primerenca és un dels avenços que marca el Pla, per al que preveu el desenvolupament de programes d’informació i sensibilització de professionals sanitaris, per a la detecció de signes i símptomes de la malaltia.

A més, té com a objectiu frenar l’impacte econòmic i social de la malaltia. En aquesta línia, persegueix el suport als familiars cuidadors a través d’altres sistemes, com la seguretat social, l’àmbit laboral o l’habitatge.

El Pla recull mesures com la formació dels professionals d’Atenció primària per a la detecció de situacions de sobrecàrrega i estrès de familiars cuidadors.

 

font:diario16.com