ca

Un estudi demostra que la cafeïna pot ajudar a combatre l’alzhèimer.

 

Científics de la Universitat de Rutgers (Estats Units) han trobat un compost en el cafè que pot combinar-se amb cafeïna per combatre la malaltia de Parkinson i la demència amb cossos de Lewy, dues malalties progressives i actualment incurables associades amb la degeneració cerebral. El descobriment, publicat a la revista ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’, suggereix que aquests dos compostos combinats poden esdevenir una opció terapèutica per retardar la degeneració cerebral.

Tal com apunta l’autora principal de l’estudi, el Sr. Maral Mouradi, investigacions anteriors ja han demostrat que prendre cafè pot reduir el risc de desenvolupar Parkinson. Mentre que la cafeïna tradicionalment s’ha acreditat com a agent protector especial del cafè, els grans de cafè contenen més de mil compostos menys coneguts.

El nou estudi s’ha centrat en un derivat d’àcids grassos de la serotonina, un neurotransmissor anomenat EHT (Eicosanoil-5-hidroxitriptamida). Els investigadors van descobrir que EHT protegeix els cervells dels ratolins contra l’acumulació anormal de proteïnes associada amb la malaltia de Parkinson i la demència amb cossos de Lewy.

L’equip de Mouradi es va preguntar si EHT i la cafeïna podrien treballar junts per a més protecció del cervell. Van donar als ratolins petites dosis de cafeïna o EHT per separat i junts. Cada compost per si sol no va ser efectiu, però quan es van administrar junts, van augmentar l’activitat d’un catalitzador que ajuda a prevenir l’acumulació de proteïnes nocives en el cervell.

Això, segons els científics, suggereix que la combinació de EHT i cafeïna pot retardar o aturar la progressió d’aquestes malalties. En qualsevol cas, Mouradi reconeix que es necessita més investigació per determinar les quantitats adequades i la proporció de EHT i cafeïna necessària per aconseguir aquest efecte protector.

“EHT és un compost que es troba en diversos tipus de cafè, però la quantitat varia. És important que es determini la quantitat i la proporció adequades perquè les persones no prenguin un excés de cafeïna, ja que això pot tenir conseqüències negatives per a la salut “, conclou la investigadora.

 

 

Europapress

Font:diarioenfermero.es