Un grup d’investigadors de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) ha aconseguit demostrar que en els pacients morts diagnosticats d’Alzheimer hi ha, a més de les ja conegudes infeccions causades per fongs, altres infeccions polimicrobianes en diferents parts del sistema nerviós central.
El treball, que ha estat publicat a la revista ‘Scientific Reports’, assenyala que les micosis del sistema nerviós central s’han observat en el 100% dels casos examinats de persones que patien aquesta malaltia, destaca la UAM en una nota.
El grup de recerca, liderat pel catedràtic de Microbiologia de la Universitat Autònoma, Luis Carrasco, ha realitzat la seva anàlisi mitjançant la seqüenciació de pròxima generació, que ha permès observar diverses espècies fúngiques que conviuen amb diverses espècies de bacteris, “coinfectant” el cervell dels pacients.
D’acord amb l’estudi, aquests resultats explicarien per què existeix inflamació en el cervell en la majoria d’aquests pacients i per què s’observa una estimulació del seu sistema immune.
La malaltia d’Alzheimer afecta avui a més de 30 milions de persones, el que la converteix en la primera causa de demència al món, i pel que descobrir quin és l’origen d’aquesta i altres malalties neurodegeneratives és un dels reptes més importants de la medicina actual.
www.eldiariovasco.com