ca

Un nou tractament revolucionari contra l’Alzheimer restaura gairebé totalment la memòria.

 

Un equip de científics de la Universitat de Queensland, a Brisbane (Austràlia), ha publicat un estudi a la revista ‘Science Translational Medicine’ que revela el naixement d’una nova tècnica, anomenada ‘repeated scanning ultrasound’ (SUS), per eliminar la placa que es forma en el cervell dels malalts d’Alzheimer amb l’ús d’ultrasons. Es tracta de la placa betamiloide, la qual interfereix en la sinapsis entre les neurones cerebrals, informa la revista científica ‘Science’.

Els investigadors, liderats pels científics Jürgen Götz i Gerhard Leinenga, van utilitzar una prova d’ultrasò combinada amb microbombolles injectades a la sang de ratolins amb Alzheimer. Aquestes vibren en reacció a les ones emeses amb l’objectiu d’obrir temporalment la barrera protectora dels seus cervells i erosionar la placa betamiloide. “Les ones d’ultrasò oscil·len tremendament ràpid, activant les cèl·lules de la microglia que digereixen i eliminen les plaques amiloides que destrueixen les sinapsis del cervell [la qual és causant de la malaltia neurodegenerativa]”, explica Götz.

D’aquesta manera i aplicant la tècnica durant setmanes, van aconseguir eliminar en un 75% les plaques betamiloides sense causar danys en el teixit cerebral i una notable millora en la memòria, orientació i reconeixement d’objectes dels subjectes (els ratolins tractats amb ultrasò van puntuar significativament millor que aquells que no van rebre tractament i la diferència amb ratolins sans va ser mínima).

L’equip d’especialistes afirma que el pròxim pas de la investigació serà aplicar la tècnica a animals més desenvolupats, com les ovelles, i espera posar en marxa els seus projectes aplicats a humans en 2017.