ca

Un nou estudi defensa els escacs com a prevenció davant l’Alzheimer

 

Diferents estudis han mostrat que jugar a escacs ajuda a prevenir la malaltia d’Alzheimer. Ara, un nou estudi publicat al Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry, els resultats s’han conegut recentment, ha tornat a incidir en aquesta ajuda sobre la prevenció d’aquest mal.

Aquest document es basa en 395 estudis previs (243 estudis prospectius observacionals i 152 assaigs controlats aleatoris) contemplats fins a març de 2019, desenvolupat a la Xina, reflecteix que la millor defensa contra l’Alzheimer és activar la ment amb l’ús constant de el cervell, especialment , jugar a escacs, llegir i fer trencaclosques.

Les activitats estimulants per al sistema cerebral ajuden a corregir el risc de desenvolupar Alzheimer i els escacs és apte en qualsevol edat.

A les conclusions, i entre les deu suggeriments basats en evidències clíniques sòlides que ofereixen els metges per a la prevenció de la malaltia, es troba els escacs com a excel·lent sistema de prevenció.

El coautor de l’estudi, Lei Feng, va assenyalar que amb el temps «hi haurà més evidència. No podem esperar fins a tenir les solucions perfectes ».

A Espanya, l’hospital Clínic de València va fer un estudi en 2008 per buscar la possible relació de els escacs com a mètode preventiu enfront de l’Alzheimer, i els seus beneficis en la detenció i nivell de gravetat en aquelles persones en què apareixien els primers símptomes.

La malaltia d’Alzheimer afecta més de cinquanta milions de persones a tot el món i especialment més a dones que homes, sobretot a partir dels 65 anys. Entre els factors de risc l’estrès excessiu, el trauma físic, un pes desajustat o la manca de son.

 

 

https://periodistas-es.com/un-nuevo-estudio-defiende-el-ajedrez-como-prevencion-ante-el-alzheimer-144307