ca
Notícies

Un pla personalitzat millora la funció cognitiva en malalts d´Alzheimer

La Dra. Heather Sandison, experta líder en la cura de la malaltia d’Alzheimer i la demència relacionada (ADRD, per les sigles en anglès), va publicar un estudi innovador al Journal of Alzheimer’s Disease, que destaca millores significatives en la funció cognitiva entre les persones amb deteriorament.

L’estudi es va centrar en persones amb deteriorament cognitiu objectiu (OCI), precursor de la malaltia d’Alzheimer.

La Dra. Sandison i el seu equip van reclutar 34 participants de l’àrea de San Diego (Estats Units) per rebre una intervenció integral basada en els possibles contribuents al deteriorament cognitiu, com ara canvis en l’estil de vida, suport nutracèutic i medicaments.

En el transcurs de sis mesos, els participants es van sotmetre a visites clíniques periòdiques i van rebre suport nutricional continu a través de trucades telefòniques setmanals. La funció cognitiva es va avaluar utilitzant la bateria Cambridge Brain Sciences (CBS) i l’Avaluació Cognitiva de Montreal (MoCA) a l’inici, un, tres i sis mesos.

Resultats encoratjadors

Els resultats de lestudi van ser molt encoratjadors. Després de sis mesos d’intervenció, els participants van demostrar millores significatives a la funció cognitiva.

Les puntuacions de MoCA van augmentar, cosa que indica un rendiment cognitiu millorat. A més, es van observar millores significatives a tots els dominis de la bateria cognitiva CBS, inclosa la memòria, el raonament, la capacitat verbal i la concentració.

“És molt gratificant veure els pacients millorar i veure un canvi significatiu no només per a ells sinó també per als seus éssers estimats a mesura que recuperen la funció cognitiva. Espero que aquestes troballes iniciïn el procés de convertir anècdotes en estadístiques i que cada més els pacients tinguin accés a aquest tipus de tractament”, va destacar la Dra. Sandison.

Els resultats tenen implicacions importants per al camp de la investigació i latenció de la malaltia dAlzheimer.

Aquesta investigació destaca la importància d’abordar el deteriorament cognitiu mitjançant un enfocament holístic i personalitzat, centrant-se en diversos factors que contribueixen a la progressió de la malaltia. L‟estudi demostra la viabilitat il‟impacte d‟un enfocament d‟intervenció multimodal per al deteriorament cognitiu.

Encara que es requereix més investigació per validar i ampliar aquestes troballes, l’estudi de la Dra. Sandison representa un pas endavant important en la comprensió i el tractament del deteriorament cognitiu associat amb la malaltia d’Alzheimer.

Subratlla la importància de l’atenció personalitzada i integral per a les persones amb deteriorament cognitiu i estableix les bases per a futurs avenços al camp.

 

RODRIGO BUSTAMANTE

Nuevo tratamiento temprano del Alzheimer muestra una mejora en la cognición – Ciencia y Salud