ca

Un poble sencer amb malalts d’Alzheimer a França.

 

França està adoptant un enfocament revolucionari en el tractament dels seus ciutadans diagnosticats amb Alzheimer. Per combatre la sisena causa de mort als Estats Units, França va pensar a construir un poble especialment dissenyat perquè persones amb la pèrdua progressiva de la memòria puguin viure lliurement.

El poble especialment dissenyat s’establirà en Dax, a prop de la seva frontera amb Espanya. La nova ciutat tindrà el seu propi supermercat, centre de salut, perruqueria i spa, botigues, gimnàs, biblioteca i fins i tot una granja per satisfer les necessitats dels seus residents.

Si bé es dirà als pacients residents, se’ls permetrà vagar lliurement i continuar amb la seva vida normal. Tot i això, el llogaret tindrà un recinte de protecció per als seus residents més vulnerables.

El personal mèdic, les infermeres i els metges portaran roba normal i se’ls encoratjarà a administrar menys medicaments.

Els promotors van assignar uns $ 32 milions de dòlars per fer possible els seus plans, amb l’esperança que la nova llogaret ajudarà a les persones amb Alzheimer i demència a portar una vida activa i feliç. El projecte acollirà almenys a 120 residents, 100 empleats d’atenció i 120 voluntaris. El poble també inclourà gossos entrenats per ajudar els seus futurs residents a escapar del seu aïllament psicològic.

Atès que el poble està dissenyat per satisfer les necessitats especials de les persones amb Alzheimer, l’arquitectura del poble també està dissenyada per acomodar les persones que tenen dificultats per caminar, accedir a la seva memòria i detectar la direcció correcta.

“Esperem que els pacients estiguin menys constrets i ansiosos, més feliços. El mateix passa amb el personal mèdic “. explicar Françoise Diris, presidenta de l’associació France Alzheimer Landes, a mitjans locals.

Per a les persones que lluiten contra la demència i la malaltia d’Alzheimer, portar una vida normal pot ser difícil. La malaltia de ràpid progrés no només fa que un s’oblidi, sinó que també desconnecta a la seva víctima del seu entorn.

A partir d’ara, no es coneix una cura per la malaltia d’Alzheimer, però, s’utilitzen diversos tractaments, com el que França té en ment, per maximitzar la qualitat de vida de les persones que pateixen la malaltia.

L’enfocament revolucionari apunta a descobrir si aquest tractament donarà millors resultats de limitar a les persones amb Alzheimer en llars d’avis. Aquest llogaret especialment dissenyada demostrarà si aquest enfocament aconsegueix que els residents siguin més feliços i estiguin més actius, fins i tot amb menys medicaments.

 

font:laopinion.com