ca

Un premi d’ 1 milió de dòlars pel descubridor “del microorganisme causant de l’ alzhèimer.”

 

El doctor Leslie Norins, conseller delegat d’Alzheimer ‘s Germ Quest, Inc, ha anunciat un premi-desafiament d’1 milió de dòlars per al científic que ofereixi proves convincents que en l’arrel de la malaltia d’Alzheimer es troba un agent infecciós. Aquest concurs, de 3 anys de durada, s’inicia el 15 de gener de 2018 i els investigadors interessats poden presentar la seva candidatura a ALZgerm.org [http://www.alzgerm.org/].

“És hora de finançar amb més vigor la caça del microbi culpable de la malaltia d’Alzheimer”, va manifestar el doctor. La justificació d’aquest desafiament es presenta en el llibre blanc que l’acompanya, “It ‘s Time to Find the Alzheimer’ s Germ [http://www.alzgerm.org/whitepaper]”, ( “És hora de trobar el microorganisme causant de l’Alzheimer” ).

El doctor Norins afirma que hi ha diversos informes enigmàtics que apunten a la possibilitat que l’Alzheimer constitueixi el resultat últim d’una infecció microbiana i, l’any 2016, 33 destacats científics experts en la malaltia van signar un editorial instant a que es dediquessin més esforços investigadors a aquesta qüestió.

No obstant això, segons declara aquest facultatiu, els principals finançadors encara no han reorganitzat les seves prioritats en conseqüència i segueixen tenint “fixació pels mateixos temes favorits i poc arriscats de sempre”, que són els temes d’investigació centrats en les plaques amiloides i els cabdells de proteïnes. “Amb sort, aquest desafiament ajudarà a despertar més interès investigador en els microbis a escala mundial”, ha declarat, i ha advertit: “No investigar és garantia de no trobar res”.

El doctor afirma que hi ha semblances encoratjadors amb el descobriment d’Helicobacter pylori i la seva funció causal en l’úlcera gàstrica, quan aquest bacteri portava dècades eludint la seva detecció.

L’Alzheimer és la sisena causa de mort en EE. UU. i ha experimentat un augment del 25% en els últims anys, d’acord amb els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC).

Aquest premi-desafiament és un projecte d’Alzheimer ‘s Germ Quest, Inc, que té la seu a Naples (Florida), i està obert a científics de tot el món. Els diners del guardó serà donat pel doctor Norins i la seva dona, la Sra. Rainey; no se sol·liciten ni s’accepten donacions externes i no s’ofereix consell mèdic.

Amb 44 anys d’experiència a l’esquena, el doctor Norins és un veterà de les publicacions mèdiques; no en va, ha creat més de 80 butlletins per a professionals sanitaris. Al començament de la seva carrera laboral, va dirigir el Laboratori de Recerca en Malalties venèries dels CDC. Va obtenir la llicenciatura a la Universitat Johns Hopkins, el títol de doctor en Medicina a l’Escola de Medicina de Duke i el doctorat a la Universitat de Melbourne, on es va formar en immunologia amb sir Macfarlane Burnet, guanyador del Nobel; a més, és membre emèrit de la Societat Nord-americana de Malalties Infeccioses.