ca

Una (altra) anàlisi de sang permetrà saber el risc de tenir Alzheimer.

 

Una anàlisi de sang permetrà saber si una persona té més o menys risc de desenvolupar Alzheimer. Serà gràcies als biomarcadors, el tema central de la trobada anual de la Fundació Pasqual Maragall, amb els seus socis i voluntaris que participen en estudis de recerca sobre la malaltia.

Actualment ja hi ha alguns biomarcadors que permeten diganosticar si una persona té Alzheimer. Es tracta de proteïnes que genera el cervell i que es poden detectar amb proves com la ressonància magnètica o una punció lumbar. Una anàlisi de sang no permetrà ser tan precís però sí que pot donar pistes als metges, com ha explicat el director científic del programa de Prevenció de l’Alzheimer de la Fundació, que té el suport de La Caixa, José Luis Molinuevo: “Els biomarcadors sanguinis estan en desenvolupament. Probablement es podran utilitzar en un futur, però la seva finalitat segurament serà per seleccionar persones que tenen un risc elevat més que pel diagnòstic.”

José Luis Molinuevo director científic del programa de Prevenció de l’Alzheimer de la Fundació Pasqual Maragall.

Durant la trobada anual també es faran públics els resultats que han aconseguit aquest any gràcies a l’estudi Alfa. Hi han participat unes 3.000 persones, la majoria fills de persones amb Alzheimer, que se sotmeten a proves per millorar en la recerca de la malaltia.

 

 

Fuente:www.rac1.cat