ca

Una Diada de Sant Jordi als Centres Alois.

 

Al Centre Aloïs de Cornellà vam començar els preparatius el dia abans amb la preparació de la rosa. Primer es van netejar les espigues seques, fent la tria d’entre totes les que un voluntari ens va fer arribar del camp, aprofitant per treballar i ampliar els coneixements del blat, les diferents varietats i tipus d’espigues.

Vam comprar 120 roses, les més grans, les mes maques, les que millor olor feien, les de 70 cm…. feien molt de goig!!! Vam treballar les emocions i sentiments a través de la reminiscència d’aquella infantesa al camp de molts usuaris.

El dia 23 a les 9h ja estàvem preparats per celebrar Sant Jordi. Es va penjar el cartell elaborat per els usuaris amb capsules de cafè ( que havien netejat i xafat els usuaris), vam treure una taula,, les roses….. i ja només ens faltava la gent.

Els usuaris van participar a la venda de roses i llibres treballant així el maneig dels diners i les relacions socials…

A les onze va venir la coral “Ilusión”, de l’Associació de veïns del Barri Miranda que ens van deleitar amb un repertori de cançons i Habaneres. Durant l’actuació ens van acompanyar els nens de la llar d’infants “Nens i Nenes”.

Per acabar el mati vam llegir la història i llegenda de Sant Jordi i la lectura dels relats d’alguns usuaris amb la temàtica “Els avis”

Va ser un dia especial de trobada intergeneracional ,en el els usuaris van gaudir molt.

Cada any ens esforcem i ho aconseguim, sempre ho acabem millorant gràcies a la participació de professionals i voluntaris.

 

Antonia González, coordinadora dels centres Alois d’AFA Baix Llobregat.