ca

Una exposició artística que reflexiona sobre l’Alzheimer.

 

Barcelona.(Redacció).-  Un dia Roser Oduber, artista, va anar a la metgessa perquè va patir uns capítols de lapsus de memòria. Va demanar fer-se les probes de la malaltia d’Alzheimer i la metgessa li va respondre: “Quan et perdis al bosc te les faré.” Aleshores va néixer la idea d’aquesta exposició, que es pot veure a la Fundació Setba (1º2ª, Plaça Reial, 10, 08002 Barcelona) fins al proper 6 de juny.

L’exposició presenta 3 maneres d’enfocar la malaltia. D’una banda, els quadres de les cartografies, que representen els camins que estan per fer o els que ja s’han fet i s’han oblidat. Són obres de color blanc (dia) o negre (nit) i amb elements naturals com pedres o herbes seques. Una esparreguera penjada del sostre i amb un joc de llums i ombres simbolitza el cervell, centre de la temàtica artística de Roser Oduber, i finalment hi ha una sala dedicada a Gretel, el personatge dels germans Grimm. La Fundació Setba ha editat 250 litografies d’una de les obres, que es venen per 50 euros. Els diners recaptats aniran a parar a la Fundació Pasqual Maragall.

Fundació Pasqual Maragall

“Ens hem proposat aconseguir un futur sense Alzheimer, i tot el que puguem fer serà poc. Creiem que és una emergència, que l’Alzheimer es pot convertir en una epidèmia, atès que cada vegada vivim més anys”, explica Cristina Maragall, portaveu de la Fundació Pasqual Maragall. Des de la Fundació ja s’estan engegant projectes d’investigació, dedicats sobretot a la prevenció de la malaltia, i per a això necessiten finançament. En aquest moment compta amb més de 3.000 socis i mecenes, ja que és un ens privat.

 

 Enllaç a la notícia de LV digital i al vídeo il·lustratiu.