ca

Una proteïna associada amb el càncer d’ovari exacerba la neurodegeneració en l’Alzheimer.

 

Investigadors de Houston (Estats Units) han identificat, mitjançant la combinació de mètodes informàtics i investigació de laboratori, que una proteïna de el càncer d’ovari pot contribuir a la disminució de la funció cerebral i desenvolupament de la malaltia d’Alzheimer.

En el treball, publicat a la revista ‘EBiomedicine’, els experts han informat d’un nou paper de la proteïna OCIAD1 en les cèl·lules cerebrals humanes, observant que danya les neurones i les sinapsis en el cervell, el que contribueix a la neurodegeneració en la malaltia d’Alzheimer.

“La nostra investigació aborda una qüestió fonamental de la malaltia d’Alzheimer: com, o si, l’acumulació de beta amiloide que es pot veure fins dues dècades abans de la deterioració de la funció cerebral està involucrada en la neurodegeneració progressiva”, han dit els investigadors.

A la feina, van aplicar una estratègia de biologia de sistema per trobar un mecanisme diferent de neurodegeneració en la malaltia d’Alzheimer. D’aquesta manera, van detectar OCIAD1 com un nou factor rellevant per a la neurodegeneració, van predir la seva funció i van demostrar que hi ha l’impacte a llarg termini de la beta amiloide en cèl·lules i danys sinàptics a l’afectar la funció de les mitocòndries.

Ara, els científics van examinar si OCIAD1 té un paper en la interacció entre dos canvis coneguts en la malaltia d’Alzheimer: els agregats beta amiloide i tau. Si és així, la investigació addicional es centraria en el potencial de OCIAD1 com a biomarcador o objectiu terapèutic.

 

 

font:https://elmedicointeractivo.com/una-proteina-asociada-con-el-cancer-de-ovario-exacerba-la-neurodegeneracion-en-el-alzheimer/