ca

Una vacuna contra l’Alzheimer es podria arribar a provar en humans d’aquí a dos anys

 

D’acord amb una investigació publicada a la revista Alzheimers Research & Therapy, la vacuna contra l’Alzheimer estarà a punt per provar-se en humans en un lapse de 18 mesos a dos anys.

Investigadors de la Universitat de Califòrnia a Irving, Estats Units, van provar la vacuna en ratolins genèticament modificats per eliminar les acumulacions de proteïnes amiloides i tau que desencadenarien la neurodegeneració.

En entrevista amb ABC News, l’endocrinòleg desenvolupador d’aquesta vacuna, Nikolai Petrovsky, va informar que les reeixides proves van disminuir “significativament” les plaques de proteïnes que provoquen el deteriorament cerebral.

“Vam poder evitar la pèrdua de memòria en ratolins i, òbviament, el següent pas és portar això als assajos clínics en humans”.

Per al desenvolupament de la vacuna es van combinar dos tractaments que prèviament havien estat provats contra la demència, l’AV-1959R i l’AV-1980R juntament amb la partícula Advax per millorar la resposta immune.

“És un moment emocionant per començar la nova dècada. Amb sort, aquest és l’avanç de la propera dècada si podem aconseguir que funcioni en els assajos humans “.

L’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa que es manifesta per un deteriorament cognitiu i problemes de conducta. En els últims anys, investigadors de tot el món van basar els seus estudis a desenvolupar una vacuna capaç d’eliminar el deteriorament cerebral.

Per això, Petrovsky va considerar aquesta vacuna com l’opció “més viable i eficaç per tractar la demència” i estaria per sobre dels fàrmacs existents en l’actualitat.

 

 

https://www.proceso.com.mx/internacional/2021/2/15/vacuna-contra-el-alzheimer-se-probara-en-humanos-en-dos-anos-258329.html

traduït al català via google translator