ca

Vinculen l’Alzheimer amb fàrmacs per combatre l’insomni.

 

Pateixes d’algun trastorn del son? Has de tenir compte amb els medicaments que prens per conciliar-, ja que segons una nova investigació de l’Associació d’Alzheimer de Estats Units, alguns d’aquests fàrmacs poden augmentar el risc de contraure aquesta malaltia.

Així ho va revelar la setmana passada Keith Fargo, director de programes científics i divulgació en l’Associació d’Alzheimer. “El que estem veient en aquesta conferència és que no estem segurs que els medicaments per dormir siguin sempre una bona idea per a totes les persones que pateixen d’alguna de les dificultats per dormir”, va dir l’especialista. “En certes persones, aquests medicaments per dormir poden augmentar el risc de deteriorament cognitiu”, ha afegit.

Durant la Conferència Internacional de l’Associació d’Alzheimer, celebrada del 14 al 18 de juliol, es van presentar dos informes que van vincular els medicaments per dormir amb diverses malalties: El primer d’ells va mostrar que després d’un període de 15 anys, aquelles persones de 70 a 79 anys que prenien medicaments per dormir “sovint” o “gairebé sempre” van tenir un 43 per cent més de probabilitats de desenvolupar demència, en comparació amb els que “mai” o “rarament”. Cal esmentar que l’augment del risc només es va observar en adults blancs.

El segon informe va trobar que els medicaments per dormir poden afectar el risc de demència de manera diferent en homes i dones. Els investigadors van observar a més de 3 mil 600 adults majors de 65 anys i van trobar que els homes que van informar que feien servir medicaments per dormir tenien un risc 3.6 vegades major de desenvolupar la malaltia d’Alzheimer, en comparació amb els que no feien servir medicaments per dormir.

En el cas de les dones, els resultats van dependre dels trastorns del son que patien, va dir l’autora principal de l’estudi, Elizabeth Vernon. “Les dones que es mediquen per tractar un problema per dormir, com l’insomni, tenien un risc 35.2 per cent menor de desenvolupar la malaltia d’Alzheimer. En contrast, aquelles dones que prenen medicaments per dormir però que no pateixen un trastorn del son tenen un risc quatre vegades major de desenvolupar la malaltia d’Alzheimer “, va dir Vernon a Washington ‘s Top News. .

Encara que actualment no hi ha cura per l’Alzheimer, experts indiquen que el seu diagnòstic d’hora pot ajudar a les persones a lluitar amb la malaltia i minimitzar-ne els símptomes i efectes.

 

font:https://www.milenio.com/ciencia-y-salud/alzheimer-trastornos-sueno-vinculados-demuestran-estudios