ca
Notícies

Alzheimer: FDA Avala que Medicament Lecanemab Frena Deteriorament Cognitiu

Experts de la FDA van analitzar els resultats d’un estudi en el qual van participar mil 795 persones; el 6 de juliol es coneixerà la decisió final sobre l’efectivitat del Lecanemab


El comitè d’experts de l’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) va avalar que el medicament Lecanemab és capaç de frenar la malaltia d’Alzheimer.

El comitè va revisar i discutir durant 7 hores els resultats de l’estudi en fase 3, en el qual van participar mil 795 persones.

Segons els experts, aquest fàrmac va aconseguir demostrar que pot frenar significativament el deteriorament cognitiu en pacients amb malaltia lleu.

Michael Irizarry, vicepresident de Malaltia d’Alzheimer i Salut Cerebral Eisai Inc, va assenyalar que Lecanemab va reduir significativament la progressió de la malaltia en un 27% als 18 mesos.

Cal recordar que aquest medicament va obtenir l’aprovació accelerada al gener d’enguany, però es va sol·licitar als fabricants de medicaments que realitzaren un assaig posterior a la comercialització, per a verificar el benefici clínic de Lecanemab, desenvolupat per Eisai i Biogen.

El vot del comitè de 6 membres de la FDA va ser unànime a favor d’atorgar l’aprovació completa, basada en la demostració que el tractament amb el medicament infundit podria reduir la progressió de la malaltia.

S’espera que la decisió final de la FDA es doni a conèixer el pròxim 6 de juliol i, si és així, aquesta seria la primera aprovació completa per a una classe de medicaments que poden reduir la càrrega d’amiloide al cervell i la primera aprovació completa per a qualsevol medicament nou per a la malaltia d’Alzheimer en molts anys.

 

Lecanemab: Medicament “Leqembi” frena avanç de l’Alzheimer, anuncia FDA | N + (nmas.com.mx)