ca

El Centre Alois del Prat es suma al tancament preventiu del de Cornellà.

 

Davant del panorama de rebrots creixent a la regió sanitària Metropolitana Sud (a l’Hospitalet de Llobregat s’hi comptaven aleshores 300 contagis actius) la Generalitat va ordenar primer, el  dia 13 de juliol,  el confinament de les residències de gent gran i el tancament dels centres de dia a l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà i Sitges. Un tancament que va comportar la suspensió obligatòria i preventiva de tota activitat al Centre Alois de Cornellà de Llobregat.

Ara, quan durant les darreres setmanes s’ha detectat, confirmat i notificat diversos brots de coronavirus SARS-CoV-2 en alguns municipis de Catalunya, el Departament de Salut i el de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat han dictat unes noves instruccions i mesures especials de protecció pels centres residencials i centres de dia de gent gran.

Si el Centre Alois de l’AFA a Cornellà -un centre que va poder reobrir amb prou feines dues setmanes- va haver de tancar de nou les seves portes el passat 13 de juliol, ara, segons aquestes noves indicacions de la Generalitat, el Centre que haurà de tornar a tancar serà el del Prat de Llobregat, que tancarà de nou les seves portes a partir del 20 de juliol. A més a més, el tancament també afecta l’espai d’estimulació cognitiva recentment inaugurat a Sant Boi, l “Espai Fem Memòria”.

Per contra, el Centre Alois de Molins pot seguir oferint els seus serveis a l’estar ubicat en un entorn lliure de brots infecciosos preocupants, a dia d’avui.

Des de l’AFA lamentem -tot i entendre el context, les mesures i la necessitat de protecció dels nostres usuaris- el tancament dels nostres Centres. Els usuaris dels Centres ja havien patit molt el confinament, un confinament que els havia comportat  perdre el frè que el programa integral d’estimulació que reben als nostres Centres suposa per al seu deteriorament cognitiu; també els familiars de les persones que venen al Centre van patir el tancament al veures sense la descàrrega familiar vital que és el Centre en si mateix, tenint molt complicat la conciliació dels seu paper de cuidadors d’un ésser estimat amb la vida laboral que no s’atura. Aquest nou tancament, per tant i malgrat tot, és un nou revés en el seu dia a dia que no sabem, un cop més, fins on ni quan arribarà. 

Sigui com sigui, la AFA seguirà oferint aquells serveis que ja va potenciar durant el primer tancament dels Centres: el seu servei de SAD, els grups de suport i la estimulació online i a domicili, el seguiment de les famílies i els malalts i l’atenció telefònica directa. En podeu veure més detalls clicant aquí.

Esperem poder revertir aviat aquestes mesures preventives. Us mantindrem informats.

Per qualsevol dubte o confirmació de reserves podeu contactar amb el vostre Centre de referència: