ca

El mapa més gran sobre el cervell de malalts amb alzhèimer.

 

Aquest programa, finançat per Alzheimer ‘s Research UK i publicada a la revista’ Communications Biology ‘, va incloure investigadors de les universitats Manchester, Bristol, Liverpool i Auckland.

L’estudi és un avanç important per als científics que investiguen l’alzheimer. Entre d’altres descobriments, s’ha descobert que una regió del cervell que abans es creia que no estava afectada per la malaltia, el cerebel, té una sèrie de canvis que creuen que podrien protegir-la del dany causat per l’alzheimer.

L’anàlisi, que mapeja els nivells relatius de més de 5.825 proteïnes diferents en sis regions del cervell, va generar un total de 24.024 punts de dades. Les regions del cervell en l’estudi van incloure l’hipocamp, l’escorça entorinal, el gir cingulat, i l’escorça motora, l’escorça sensorial i el cerebel més afectats.

“Aquesta base de dades ofereix una gran oportunitat perquè els investigadors de demència de tot el món progressin i segueixin noves àrees de la biologia i desenvolupin nous tractaments. També podria ajudar a validar les observacions observades en models de malalties animals o cel·lulars en humans “, ha assenyalat el doctor Unwin.

“És molt emocionant poder fer públiques aquestes dades perquè els científics puguin accedir i utilitzar aquesta informació vital”, ha assenyalat l’investigador, que recorda que la malaltia d’alzheimer sorgeix en l’hipocamp i es propaga a través de vies en el cervell.

Però en observar diferents parts d’aquest camí, l’equip va poder observar, per primera vegada, com l’alzheimer progressa amb més detall. “Creiem que els canvis que veiem en les regions afectades més endavant representen canvis primerencs de la malaltia, presents abans que les cèl·lules morin”, ha afegit, i alhora ha assenyalat que “aquests representen nous objectius per als desenvolupadors de medicaments, ja que sabem que és important tractar d’intervenir abans “.

En el curs de l’estudi, l’equip va trobar noves molècules que no estaven associades prèviament amb la malaltia i van representar més objectius per desenvolupar nous fàrmacs. També confirmen que els investigadors que observen una varietat de vies, com la inflamació, la senyalització de Wnt i els canvis metabòlics en el teixit humà, estan en el camí correcte.

L’equip va identificar 129 canvis en les proteïnes que estaven presents en totes les àrees del cervell estudiades, amb almenys 44 no associades prèviament amb la malaltia. Però hi va haver altres centenars que només canvien en les regions afectades pel retard.

“Aquests nous canvis de proteïnes representen objectius addicionals per als científics que desenvolupen nous medicaments. El cerebel, que abans es pensava no es veia afectat, mostra una resposta significativa a nivell molecular. Molts dels canvis aquí no es veuen en altres regions i això podria implicar que aquesta regió es protegeixi activament de les malalties. No ho sabrem amb seguretat fins que realitzem més investigacions “, ha afegit.

“En estudiar milers de proteïnes individuals, aquesta interessant investigació ha generat un mapa molecular detallat dels canvis que es produeixen en el cervell de la malaltia d’Alzheimer. Fer que aquesta informació estigui disponible gratuïtament en línia ajudar els investigadors a navegar pel complex i canviant entorn del cervell en la malaltia d’alzheimer i identificar els processos que podrien ser atacats per futurs medicaments “, ha afegit la doctora Rosa Sancho, cap de investigació d’Alzheimer ‘s Research.

Hi ha més de mig milió de persones al Regne Unit que viuen amb la malaltia d’Alzheimer i actualment no hi ha tractaments que puguin retardar o aturar el progrés de la malaltia en el cervell. Investigacions pioneres com aquesta estan impulsant el progrés cap a nous avenços que canviaran les vides de les persones.

 

 

Font: www.republica.com