ca
Notícies

Els gens immunològics estan alterats a la sang dels pacients amb Alzheimer.

Un nou estudi de Northwestern Medicine ha descobert que el sistema immunològic a la sang dels pacients amb Alzheimer està epigenèticament alterat. Això significa que el comportament o l’entorn dels pacients han provocat canvis que afecten la forma en què funcionen els seus gens. L’estudi, titulat «Desregulació epigenètica en la immunitat perifèrica de la malaltia d’Alzheimer». va ser publicat el 9 de febrer a Neuron.

Molts d’aquests gens immunes alterats són els mateixos que augmenten el risc d’un individu de patir Alzheimer. Els científics del nord-oest teoritzen que la causa podria ser una infecció viral prèvia, contaminants ambientals o altres factors i comportaments de l’estil de vida.

Investigacions anteriors van demostrar que molts dels gens mutats que posen una persona en major risc de patir Alzheimer estan en el sistema immunològic. Però els científics van estudiar principalment el sistema immunològic central del cervell perquè l’Alzheimer és una malaltia cerebral. Han ignorat en gran mesura el sistema immunològic a la sang, també conegut com a sistema immunològic perifèric.

L’equip d’investigadors va descobrir que cada tipus de cèl·lula immune en pacients amb Alzheimer té canvis epigenètics, indicats per cromatina oberta. La cromatina és l’embalatge de l’ADN dins de les cèl·lules. Quan la cromatina està oberta (o exposada), el genoma de les cèl·lules és vulnerable a alteracions.

Després, es va examinar quins gens estan més oberts en aquestes cèl·lules immunes. Es va descobrir que un receptor (CXCR3) de les cèl·lules T estava més exposat, creient així que CXCR3 funciona com una antena a les cèl·lules T que els permet ingressar al cervell. Les cèl·lules T normalment no ingressen al cervell perquè poden causar inflamació.

Les troballes van revelar diversos gens que poden ser objectius terapèutics per manipular el sistema immunològic perifèric. Els propers passos de la recerca són estudis preclínics que utilitzen sistemes de cultiu in vitro i models animals per provar aquests objectius.

 

Els gens immunològics estan alterats a la sang dels pacients amb Alzheimer – Adamed TV