ca

Grifols, esperançada per resultats de les seves investigacions sobre l’Alzheimer.

 

La multinacional catalana d’hemoderivats Grifols s’ha mostrat aquest divendres esperançada pels resultats que està obtenint en les seves investigacions per frenar l’evolució de l’Alzheimer.

La multinacional ha aprofitat la Junta General d’Accionistes que s’ha celebrat avui a Sant Cugat per presentar als seus accionistes els resultats de l’estudi Ambar (Alzheimer Management By albumin Replacement).

Aquest estudi tracta de demostrar que es pot frenar l’evolució de l’Alzheimer combinant l’extracció periòdica de plasma i substituint-lo per una solució d’albúmina, una proteïna plasmàtica.

Grifols té previst oferir noves actualitzacions durant aquest any dels resultats d’aquest estudi clínic, que ja han demostrat capacitat d’alentiment de l’Alzheimer en diversos àmbits, com el llenguatge, la memòria o la capacitat de processament de la informació.

“Sembla que fa molt bona olor”, ha dit Víctor Grífols Déu, el co-conseller delegat de Grifols, respecte als resultats d’aquestes investigacions per tractar l’Alzheimer. “Cada vegada (que els responsables de la investigació) ens vénen a veure, vénen més contents, això és una realitat”, ha afegit.

Amb tot, tant ell com l’altre conseller delegat de la companyia, Raimon Grífols Roura, han subratllat que cal ser prudents, ja que encara se segueixen analitzant dades de l’estudi clínic i extraient més conclusions.

En aquesta línia, el director mèdic de Grifols, Antonio Páez, ha recordat que aquest estudi va revelar un alentiment del 61% en la progressió de l’Alzheimer en pacients d’estadi moderat, el que fa pensar que el tractament és “prometedor”.

I és que els medicaments plasmàtics que produeix Grifols tracten fins ara el que s’anomenen malalties rares -amb un grau de prevalença molt baix-, de manera que trobar un enfocament reeixit per alentir l’evolució de l’Alzheimer suposaria un “canvi de paradigma per a Grífols i per a la resta de la indústria “, ha dit Víctor Grífols Déu.

 

Font:EFE