ca

La Memòria està de Moda d’enguany al Prat, una de les edicions més reeixides.

                                                 

Un any més, la solidaritat es va fer moda, la moda es va fer memòria i la memòria es va fer espectacle i poble. Els ciutadans esdevingueren models circenses i El Teatre Modern una gran carpa de circ per oferir un acte inoblidable en benefici dels malalts d’Alzhèimer i llurs famílies. I és que el passat 1 de juny vàrem celebrar al  teatre del Prat de Llobregat un altre dels actes ja tradicionals de l’Associació de Familiars d’Alzhèimer: “La Memòria està de Moda”, la desfilada popular i solidaria que any rere any esgota entrades, i que enguany, en una de les millors edicions que es recorden, va estar inspirada i ambientada en el món del circ.

Gràcies al magnífic treball de les seves directores (Mercè Rull i Cristina Otaegui) i a la bona voluntat dels quasi 300 voluntaris (a tots i a totes: moltes gràcies!), ha sigut possible fer d’aquest acte tot un èxit. Desfiladors, maquilladores caracteritzant els models en personatges de circ, voluntaris ajudant a vestir-los, organitzant, vigilant, decorant l’escenari amb globus i teles, vestint la passarel·la…en un acte d’aquesta magnitud, sempre hi ha molta feina.

Tal com havien estat les edicions anteriors, tal com havíem promès i tal com preteníem, va ser un acte solidari popular: desfilava gent del poble, veïns i amics de totes les edats amb l’objectiu de col·laborar amb els malalts d’Alzhèimer i formar part d’aquest gran espectacle. Hi havia gent que no havia desfilat mai, així com gent repetidora que cada any s’involucra en aquest acte. Per descomptat, no va faltar la tradicional representació dels regidors.

Els comerços pratencs tampoc van desaprofitar l’ocasió de col·laborar amb les entitats que vetllem per als més desafavorits en aquests temps de crisis i retallades. “La memòria està de Moda” és una festa i un acte solidari, però també és un gran aparador pels seus productes i sempre s’acaben fent nous clients. Moltes tendes de roba pratenques van cedir els seus models per a la passarel·la, i altres comerços van col·laborar amb diverses donacions (sopars, paneres de fruita, vals comercials…) que van ser sortejats entre els assistents. No oblidem tampoc la col·laboració inestimable de la perruqueria Ruolpi i les escoles de maquillatge Stick-Art i l’Institut Mare de Déu de la Mercè. Ni la de grans empreses com El Corte Inglés, Carrefour, Caves Alta Alella, Nestlé, Ferrero Rocher, o la dissenyadora  Isabel de Pedro. Com no podem tampoc oblidar les empreses de cosmètics que ens van donar productes de les seves firmes per poder maquillar i obsequiar els voluntaris. Podeu veure tots els col·laboradors en el programa, adjunt en aquesta pàgina. Sense ells, sense tots, aquest espectacle tampoc seria possible.

Com tampoc seria possible la nostra tasca sense l’important suport  de l’Ajuntament del Prat, un consistori sensible a les nostres necessitats i aportacions, tal com com va remarcar l’ Il·lm.  Sr.  Lluís Tejedor, alcalde del Prat, en el seu breu parlament.

El leimotiv d’enguany era el circ, i al voltant d’aquest art, doncs, va girar l’espectacle. Més enllà d’una simple decoració, el circ es va filtrar per l’espectacle, tenyint-ho tot: Un petit esquetx a càrrec del clown de Pokapok lligava els passes amb humor; Charly Rivel i una caixa màgica, en un  preciós esquetx, van precedir l’enamoradissa veu de l’Alba Martínez i l’espectacle de la desfilada dels exuberants Can-Cans de la dissenyadora Manuela Ortés;  Dani Luna ens va fer riure amb el seu monòleg, versant sobre la seva experiència en la moda; les noies de l’Escola Rítmica de SAnt Feliu ens van arrencar diversos “oh” d’admiració amb les seves plàstiques acrobàcies; un truc de màgia que va “fer créixer” el presentador voluntari, en Guillem Juanico, fins a convertir-lo en el gran Jordi Salas que, amb la imprescindible Laura Quinto, van tornar a formar una excelent parella de presentadors, fent una narració amena l’espectacle. Espectacle que va acabar amb la sempre glamurosa desfilada de comunions i bodes, amb vestits de la marca Pronovias (Snt. Patrick) i de la boutique Blanco i Negro, i la culminació del desig del petit presentador que es volia casar…

Així doncs, ens hem de felicitar per una altra Desfilada “La Memòria està de Moda” exitosa, per la feina ben feta i per la generositat dels voluntaris i els assistents que fan possible que puguem sumar ingressos a la voluntat de seguir atenent als malalts d’Alzheimer de la nostra ciutat i als seus familiars. A tots i totes, moltes gràcies, de tot cor. Fins l’any que ve.