ca
Notícies

L’AFA trasllada els Serveis Centrals a una nova seu.

Aquest nou espai és totalment accessible, a peu de carrer, obert i visible, eficient energèticament i acull ja el despatx des d’on es gestiona el dia a dia de l’Associació.

L’AFA va iniciar el seu camí de la mà de M. Rosa Giner al seu domicili particular, però, a mesura que va anar creixent, va necessitar, òbviament, més personal i més espai.

Exceptuant aquella etapa inicial, l’Associació s’ha gestionat i s’ha fet créixer durant la resta de la nostra trajectòria des del que era un habitatge ubicat en un primer pis del Carrer Eusebi Soler del Prat. Aquest local es va anar adaptant, guanyant llocs de treball a mesura que anàvem guanyant força, a les necessitats de gestió i acollida de l’AFA, passant del no-res a gestionar els quatre Espais d’atenció als malalts d’Alzheimer que dirigim avui en dia, així com una extensa cartera de serveis per malalts i malaltes i els seus familiars arreu del Baix Llobregat.

A les portes de celebrar el nostre 30è aniversari, però, hem cregut que havia arribat el moment de fer un pas endavant i acostar a la ciutadania la seu Central de l’AFA, baixant-la a peu de carrer, fent-la accessible, sense barreres arquitectòniques que puguin limitar l’accés de les persones amb mobilitat reduïda com passa fins ara.

La iniciativa de reubicar els Serveis Centrals de l’AFA va ser acceptada per unanimitat per la Junta Directiva de l’entitat i va rebre el suport, també unànime, de la darrera Assemblea General de Socis de l’AFA Baix Llobregat.

Aprovada la proposta, doncs, ens hem posat mans a la feina i hem reformat, de la mà de GeN arquitectura, un local que fèiem servir de magatzem, a nivell del terra, just a sota del despatx on fins ara havíem treballat. Un local que hem dissenyat des de zero per satisfer les necessitats actuals d’una Associació amb un pressupost que volta el milió d’Euros.

Les obres han durat un parell de mesos i hi hem començat a treballar a finals de juliol, tot i restar encara detalls per donar-la per acabada. El cost del projecte ha estat aproximadament de vuitanta mil euros.

 

Un canvi per millorar-ho tot

Amb aquest canvi guanyem visibilitat, integrant-nos en el paisatge pratenc amb una seu a l’alçada del volum de treball que a hores d’ara tenim. Abans, per trobar-nos t’havies de fixar en una placa al portal d’un domicili particular, ara tindrem un espai independent, retolat i clarament visible des de l’exterior sense perdre, a més, la localització privilegiada al costat de la plaça de la Vila del Prat.

És aquest un espai obert, transparent, pensant per treballar-hi amb comoditat i amplitud i poder-hi oferir assessorament, orientació i atenció integral a les persones que ens necessiten. Hi tenim vuit llocs de treball, una sala per rebre amb privacitat les persones que ens venen a veure, un petit magatzem i una petita sala per fer el cafè, a més d’un lavabo adaptat.

La nova seu també és – a diferència de l’anterior que estava ubicada en un primer pis sense ascensor-  totalment accessible, sense barreres arquitectòniques que impedeixin l’entrada de persones amb cadira de rodes o mobilitat reduïda.

A més, hem volgut que aquest nou despatx sigui el més eficient energèticament possible: il·luminació led, aïllament  energètic, reciclatge, climatització eficient… Com a entitat i com a ciutadans del món volem dur a terme la nostra tasca amb una gestió energètica i de residus el més responsable i sostenible possible, i volem que això es transmeti des del primer moment que rebem una persona que demana orientació o algun dels nostres recursos.

La inauguració d’aquest nou espai (C. Eusebi Soler 1, baixos) es va celebrar el passat 20 de setembre, un dia abans del Dia Mundial de l’Alzheimer, omplint la nova seu d’amics i amigues, i representants polítics del Prat que ens van voler acompanyar en la posada de llarg de la nova seu dels Serveis Centrals de l’AFA.

Gràcies a tots i totes per compartir aquest moment especial amb nosaltres!