ca
Notícies

Programació d’actes del Dia Mundial al Baix Llobregat.

Ja estem a les portes del 21 de setembre, el Dia Mundial de l’Alzheimer proclamat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i auspiciat per Alzheimer ‘s Disease International (ADI). Una jornada d’informació i reivindicació per fer visible a tota la societat la problemàtica de la malaltia i les conseqüències que genera tant per al malalt que la viu, com per als familiars que la pateixen.

El primer Dia Mundial de l’Alzheimer es va realitzar el 1994, i l’any 2012 l’organització Alzheimer‘s Disease International (ADI) va decidir estendre la commemoració per tot el mes de setembre, consignant així el Mes mundial de l’Alzheimer, en el qual es duen a terme activitats que difonen contingut relacionat amb la malaltia.

Des d’AFA Baix Llobregat, com bé sabeu, realitzem una campanya de difusió de la problemàtica i tot un seguit d’actes per tota la comarca per, com cada any, honrar aquesta efemèride i conscienciar i informar la ciutadania en general. Volem fer arribar la nostra veu com a representants de les famílies, exposant les mancances i necessitats que tenen en el dia a dia, programant amb aquesta finalitat prop d’una cinquantena d’actes arreu de la comarca.

 

“Els colors de la Memòria”

La campanya d’enguany, és especialment sensible per molts membres de l’AFA, ja que la protagonista de la imatge és algú molt estimat a la nostra Associació. “Els colors de la memòria” és el lema que acompanya aquesta afectada per la malaltia d’Alzheimer pintant mandales, un recurs terapèutic colorit molt utilitzat per l’estimulació cognitiva dels nostres malalts que ens evoca les característiques de la malaltia d’una manera sotil i vistosa. Tot plegat un homenatge als nostres malalts i malaltes, especialment a una que va dedicar gran part de la seva vida a lluitar contra l’alzheimer.

L’enllaç que trobareu a continuació us permetrà descarregar el tríptic amb totes les activitats programades a la comarca, un total de 60 actes repartits entre 18 ciutats del Baix Llobregat. Tots els actes són gratuïts, excepte aquells que expliciten un preu (cinefòrum Splau, La Memòria està de Moda, excursió a Montserrat i Caminada de Sant Joan).  També podreu trobar a la secció de l’agenda, en breu, tots els esdeveniments.

Des de tallers d’estimulació cognitiva amb realitat virtual, a cinefòrums, tallers de risoteràpia, xerrades… Segur que trobareu quelcom del vostre interès! Us esperem!

 

TRíptic programa actes DMA23 LD