ca
Notícies

Prendre cafè pot reduir el risc de desenvolupar Alzheimer, segons nou estudi

El cafè és una de les begudes més populars a nivell mundial i el consum forma part de la rutina diària de moltes persones.

Aquesta beguda té diversos beneficis segons la quantitat que es prengui, com ajudar a millorar la memòria i tenir cura del fetge. Per contra, el seu consum també pot provocar efectes secundaris, per la qual cosa hi ha persones que ho han de restringir.

Un estudi desenvolupat per la Universitat Edith Cowan (ECU) d’Austràlia va revelar que prendre cafè pot reduir el risc de desenvolupar Alzheimer.

 

Investigació
L’estudi va investigar la relació entre la ingesta habitual de cafè i el deteriorament cognitiu de 227 adults més grans cognitivament normals, durant un període de 10 anys i mig.

Els investigadors també van analitzar la relació entre el cafè i l’acumulació del pèptid Aβ-amiloide, principal component de les plaques amiloides, les quals solen estar al cervell dels que pateixen d’Alzheimer.

Què va revelar lestudi?
La investigació va revelar que un consum de cafè més gran s’associa amb un deteriorament cognitiu més lent, una acumulació més lenta d’Aβ-amiloide i un menor risc de patir Alzheimer.

D’acord amb els investigadors, “els nostres resultats donen suport encara més a la hipòtesi que el consum de cafè pot ser un factor protector contra l’Alzheimer”.

Això es deu al fet que “un consum de cafè més gran pot reduir el deteriorament cognitiu en alentir l’acumulació cerebral d’Aβ-amiloide i, per tant, atenuar la neurotoxicitat associada de l’estrès oxidatiu intervingut per Aβ-amiloide i processos inflamatoris”.

 

Constanza Galdames

Tomar café puede reducir el riesgo de desarrollar Alzheimer, según nuevo estudio – Meganoticias