ca

Un altre fracàs en el camp de l’ alzheimer: Verubecestat, de Merck, sense possibilitats de funcionar.

 

Torna la tradició de les males notícies en l’Alzheimer? I mira que en calen bones, però no hi ha manera. Fa tot just tres mesos, la revista Science Translational Medicine publicava una investigació en la qual s’havia trobat que un fàrmac aconseguia remoure les acumulacions tòxiques del cervell dels malalts d’Alzheimer.

El fàrmac era Verubecestat i la farmacèutica que el desenvolupava era el gegant Merck. I diem era perquè arriba febrer i les esperances que es van crear al novembre es veuen esborrades de cop. Un grup d’experts externs al que va acudir la farmacèutica per analitzar més objectivament les dades, va concloure que: “Pràcticament no hi ha possibilitat de trobar un efecte clínic positiu.”

I tornem-hi.

 

¿EL PROBLEMA ÉS LA DIANA O EL MOMENT EN què LA vam atacar?

També al novembre, el camp de l’Alzheimer va passar per un dur revés: un fàrmac llargament esperat, Solanezumab, desenvolupat per la farmacèutica Eli Lilly, tampoc podia contra la malaltia.

Què tenen en comú Solanezumab i Verubecestat? Encara que a través de mecanismes diferents, tots dos compostos es dirigeixen cap a una substància que s’acumula de forma anormal en el cervell dels malalts d’Alzheimer, la substància beta amiloide.

Es considera que aquesta és una de les principals causes de la malaltia El problema? Que els compostos dissenyats sí aconsegueixen netejar el cervell d’aquesta substància, però el que no aconsegueixen és que els malalts milloren clínicament. Una prova de neuroimatge diu que van bé, però la família només veu que van a pitjor.

Alguns experts en el camp de l’Alzheimer ja s’aixequen les veus de forma notable demanant un canvi de rumb en la investigació. Citat per New Scientist, Rudolph Tanzi, professor de l’Escola de Medicina de Harvard, va dir:

“Com he dit durant anys però les companyies farmacèutiques no semblen escoltar, tractar la beta amiloide en pacients que ja tenen símptomes clínics és massa tard. Una vegada que la demència comença, el cervell ha de ser salvat detenint la neuroinflamació.”

De moment, el sector  vira expectant cap a una altra de les grans esperances que també va contra la beta amiloide; el fàrmac Aducanumab, de la companyia biotecnològica Biogen. Els resultats de la fase III d’assaig clínic amb aquest compost s’esperen per a finals de 2018.

 

Font: http://www.2ti.es